Woontorens Zuiderpark Eindhoven

  • Projectstatus: Gerealiseerd
  • Plaats: Eindhoven
  • Architect: Atelier Dutch Architectuur
  • Opdrachtgever: Archipel Zorggroep

Burgland Bouw realiseerde in opdracht van Archipel Zorggroep Eindhoven twee woontorens met commerciele ruimten te Eindhoven. De torens bevatten 19 bouwlagen waarvan 17 bovengronds en 2 bouwlagen ondergronds zijn gerealiseerd. In de woontorens werden 150 ruime driekamerappartementen opgenomen met een commerciele plint waarin de benodigde (zorg)voorzieningen en diverse faciliteiten worden ondergebracht.

Archipel verleent zowel binnen als buiten haar locaties diensten op het gebied van zorg en welzijn.

Gietbouw is de bouwmethodiek van deze torens. Dit houdt in dat de volledige constructie bestaat uit nat betonwerk. De torens bevatten veel prefab betononderdelen, waarvan een gedeelte is opgenomen als spekband in het metselwerk en een gedeelte als metselwerkondersteuning. Ook is een gedeelte opgenomen in de luifels en met een isokorf aan de hoofdconstructie gekoppeld. De kozijnen zijn van aluminium, de puien uit het tussengebouw bestaan uit vliesgevels. De totale oppervlakte van dit project is 21.500 m2.

Bent u als particulier geintresseerd in een van deze appartementen? Neem dan contact op met woningcorporatie Woonbedrijf.  

 

 

 

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin